Velkommen til Antropos.no

Mjölksyrejäsning av grönsaker

Flere visninger

Annelies Schöneck
Mjölksyrejäsning av grönsaker
kr 148,00
Det er en metode av genial enkelhet. Den krever ingen tilførsel av energi og gjør det mulig å behandle avlingen fra egen have på en næringsriktig måte. Og dessuten er det spennende å syre!
ELLER
Beskrivelse

Detaljer

- förädling och konservering. Utgitt på svensk av Syrans Förlag, heft. 80 sider. Fra bokens omslagstekst: Mange grønnsaker går det å foredle gjennom melkesyregjæring: kål, agurker, bønner, rødbeter, løk, blomkål og flere dertil. Syringen skjer som en organisk modningsprosess ved hjelp av mikroorganismer, melkesyrebakterier. Denne metoden er en konservering som har en foredlende effekt og høyner næringsverdien hos grønnsakerne. Den gir oss et fullverdig næringsmiddel med pikant smak. Melkesyrede grønnsaker regulerer mave- og tarmvirksomheten og hører hjemme i den daglige kosten, men også i en rett diet for f.eks. eldre mennesker og kreftsyke. Håndgrepene i kunsten for å oppnå en vellykket syrning kan man lære seg av Annelies Schöneck i denne boken. Hun beskriver hvordan selve melkesyregjæringen foregår, beretter om de redskap man behøver og utdeler fra sine mange erfaringer av innlegging og servering av grønnsaker. Her finnes også kryddersterke blandinger fra Latinamerika og Sydamerika. Det er en metode av genial enkelhet. Den krever ingen tilførsel av energi og gjør det mulig å behandle avlingen fra egen have på en næringsriktig måte. Og dessuten er det spennende å syre!